Atatürkün Ankaraya Gelişinin 100. Yıldönümünde etiSEM Kent Konseyi THM Korosu Konser Verdi, Seymenler Sahne Aldı.

ETİMESGUT’TA ANKARA TÜRKÜLERİ YANKILANDI
Etimesgut Belediyesi etiSEM Kent Konseyi Türk Halk Müziği Korosu, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. yılı nedeniyle konser düzenledi.

Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in yanı sıra 750’yi aşkın Etimesgutlu katıldı. Yavuz Şanlı yönetimindeki koro ‘Ankara’nın Taşına Bak’ adını taşıyan konserde unutulmaz Ankara türkülerinden oluşan repertuvarıyla türkü ziyafeti sundu. Etimesgutlu Seymenler Derneği seymen ekibi de oyunlarıyla koroya eşlik etti.

ATATÜRK VE ANKARA
Başkan Demirel, konser öncesi yaptığı konuşmada Atatürk’ün Ankara gelişinin Türkiye’nin kuruluşu ve kurtuluşu açısından çok önemli olduğunun altını çizerek, “19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlayan milli mücadele yolculuğu Ankara’da tamamlanmış ve İstiklal Savaşı’nda zafere giden kahramanlık destanının temelleri Dikmen sırtlarında kahraman seğmenlerin Ata’sını karşılamasıyla atılmıştır.

Ankara, Milli Mücadelemizin başarıya ulaşmasında ve Cumhuriyetle taçlanmasında tarihi bir misyon üstlenmiştir. Nasıl Ankara Atatürksüz, Atatürk Ankara’sız düşünülemezse bu Etimesgut için de geçerlidir. Etimesgut, Ahimesud Örnek Nahiyesi adıyla 1928 tarihinde Atatürk tarafından kurulmuştur. Kurulduğunda dispanseri, çarşısı, çeşmesi olan örnek bir yerleşim bölgesi olan ilçemize ismini veren de Atatürk'tür.

Ankaralılar olarak, Atatürk’ün Ankara’sını; Atatürk’üne layık bir şehir yapma gayreti içinde olduğumuzu ifade ederek, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. Yılını kutluyorum. ‘Ankara’nın ve Ankaralıların benim gönlümde bambaşka bir yeri vardır.’ diyerek bizleri onurlandıran Mustafa Kemal Atatürk’e, dönemin kahraman yiğit seymenlerine ve aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.