28 Bin 201 Etimesgutlu Meslek Sahibi Oldu.!

28 BİN 201 ETİMESGUTLU MESLEK SAHİBİ OLDU
Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi etiSEM'de, 2017-2018 güz döneminde 4 bin 886 kursiyer ücretsiz meslek ve beceri eğitimi aldı. 18 Eylül'de başlayan güz dönemi sone erdi, bahar dönemi kursları için kayıtlar ise 5 Şubat'ta başlayacak.

1.539 KURS AÇILDI
2012 yılı Nisan ayında başlayan etiSEM kapsamında bugüne kadar 1.539 farklı kurs açıldı, bu kurslardan yararlananların sayısı 28 bin 201 kişiye ulaştı. 17 yaş üzeri bütün Etimesgutlular'ın ücretsiz olarak kayıt yaptırabildiği etiSEM kursları, ilçe geneline dağılmış olan 10 ayrı eğitim merkezinde gerçekleştirildi. Kursları tamamlayan kursiyerlere MEB onaylı sertifika verildi.

EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, meslek ve beceri eğitimini çok önemsediklerini belirterek, bu kapsamda 2012 yılında etiSEM projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Demirel, "Hemşehrilerimizin kendilerini geliştirmeleri ve meslek sahibi olmaları için 10 noktada etiSEM birimi açtık, kurs özelliğine, durumuna göre derslik, atölye ve laboratuarlar kurduk. Tecrübeli ve nitelikli bir eğitim kadrosu oluşturduk. Vatandaşlarımız da yoğun ilgi gösterdiler. 2012'den bugüne binlerce insanımıza meslek ve beceri eğitimi verdik. Sadece bu güz döneminde kursiyer sayımız 4 bini aştı. Yeni etiSEM birimlerimizin inşaatları da devam ediyor. Ahielvan ve Güzelkent Aile Yaşam ve Eğitim Merkezlerimiz'de de yakında meslek ve beceri eğitimlerine başlayacağız. Tüm hemşehrilerimizi etiSEM kurslarımıza katılmaya davet ediyorum" dedi.

etiSEM MERKEZLERİ
etiSEM kurslarının düzenlendiği merkezler şunlar: etiSEM Merkez Bina, Geleneksel El Sanatları ve Uygulama Merkezi, Kent Konseyi, Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi, Atakent Sosyal Tesisleri, Göktürk Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi, Yunus Emre Kültür ve Spor Merkezi, Satuk Buğrahan Türk İslam Sanatları Eğitim Merkezi, Turkuaz Spor ve Eğitim Merkezi ile etiSEM Atayurt birimi.

etiSEM KURSLARI
etiSEM kapsamında verilen meslek ve beceri eğitimleri şu ana branşlardan oluşuyor: Bilişim Teknolojileri, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, El Sanatları ve Teknolojisi, Grafik ve Fotoğrafçılık, Güzellik ve Saç Bakımı, Kişisel Gelişim ve Eğitim, Hobi ve Destek Eğitimleri, Muhasebe ve Finansman, Yabancı Diller ve Türkçe Öğretimi, Müzik ve Gösteri Sanatları, Seramik ve Cam Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi.