etiSEM Yeni Neyzenleri Yetiştiriyor.!

ETİMESGUT’UN NEYZENLERİ
Etimesgut Belediyesi’nin Satuk Buğrahan Türk İslam Sanatları Eğitim Merkezi, yeni neyzenler yetiştiriyor. Sesi huzur veren neyi çalabilmek zor olsa da bu zorluğu aşarak bu sanatı öğrenmek isteyen 30 kişi ney kurslarına katılıyor. İleri ve normal seviye olmak üzere 2 kategoride düzenlenen kurslar, hafta içi Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri gerçekleştiriliyor.
br> Kursiyerler ücretsiz olarak neyzenler Yusuf Karakaş ve Nihat Boydaş’dan ney eğitimi alıyorlar. Satuk Buğra Türk İslam Sanatları Eğitim Merkezi’nin eğitim atölyelerinde ebru, minyatür, ahşap boyama gibi geleneksel Türk sanatları icra edilirken, ney kursundan yükselen musiki diğer kursiyerlere ilham veriyor.

İYİ Kİ BÖYLE BİR KURS VAR
Kursiyerler, ney üflemede nefes kontrolünün çok önemli olduğunu ifade ederek, “Ney sesi bizleri çok rahatlatıyor. Huzur veriyor. Bu huzurun kaynağına inmek, o huzuru veren müzik aletini çalmak için bu kursu tercih ettik. İyi ki böyle bir kurs var ve bize ücretsiz öğretiliyor. Etimesgut Belediye Başkanımız Sayın Enver Demirel’e çok teşekkür ediyoruz” değerlendirmesinde bulundular.