Sanatın Bin Bir Hali Etimesgut'ta Sergilendi

Etimesgut Belediyesi ATAKENT ve KENT KONSEYİ Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı "Sanatın Bin Bir Hali Sergisi", 1 Mart 2024 Cuma günü Türk Tarih Müzesi ve Parkı Sergi Salonunda gerçekleşti. Sergiye Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve eşi, Paydaş kurum temsilcileri, Parti yöneticileri, Belediye yöneticileri, eğitimciler, bölge sakinleri ve kursiyerler katıldı.

Serginin açılışından önce saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, açılış konuşmasında kursiyerleri tebrik ederek, "Sanatın Bin Bir Hali Sergisi", Etimesgut'ta sanatın ve kültürün gelişmesi için önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Demirel, Etimesgut Belediyesi olarak Herkes Çin herkese Göre Öğretim ve Eğitim Hizmetlerinin yanında sanatın ve kültürün her alanda gelişmesi için çalışmalarını yoğun olarak sürdürdüklerini vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından Belediye Başkanı Enver Demirel ve eşi, kursiyerlerin hazırladığı eserleri incelediler. Sergiyi gezerken kursiyerlerin eserlerini beğenerek tebrik ettiler. 1-3 Mart tarihleri arasında açık kalacak Sergi, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Sergide:

• Çeyiz Ürünleri Hazırlama, Çocuklar İçin Resim Sanatı Eğitimi, Deri Eve Giyim Aksesuarları Hazırlama, Elde Kurdele İşi, Filografi Tekniği, Giyim Aksesuarları Dikimi (Şal Etol-Şapka-Çanta), Giyim Üretiminde Temel İşlemler, Hasır Örme, İğne Oyası Yapımı, Kadın Giysileri Dikimi (Düz Dar Etek-Kadın Pantolonu-Bluz-Elbise-Fantezi Elbise), Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama, Makrome Örgü Yapımı, Şiş ve Tığ Örücülüğü ile Oyuncak Bebek Yapımı(Amigurumi), Takı Yapım Teknikleri, Tığ Örgü Çanta Yapımı ve Yağlı Boya Resim ve Hobi kurslarında hazırlanan birbirinden güzel eserler sanatseverlerle buluştu.
  • Kursiyerlerin bireysel becerilerini, yetenek ve kabiliyetlerini ve sanatsal bakış açılarını gözler önüne seren sergi, Etimesgut'ta kültür ve sanatın yaygınlaşmasına ve teşvik edilmesine katkıda bulundu.
  • Sergiye katılanlar, kursiyerlerin el becerilerini ve sanatsal zevklerini takdir ettiler.

Sergi kapsamında:

• Kursiyerler, isterlerse eserlerini satarak gelir elde ettiler.
  • Sergi, Etimesgut'ta sanatın ve kültürün gelişmesine katkıda bulundu.

Özgün Hediyeler:

Kursiyerler, sergi anısına Belediye Başkanı Enver Demirel ve eşi için özel olarak hazırladıkları iki özgün eser hediye ettiler. Yağlı boya resim ve filografi çalışmasıyla yapılan hediyeler, Başkan Demirel ve eşi tarafından çok beğenildi. Çocuk ressamların hediyesi ise çok büyük ilgi gördü.

Katılımcı Görüşleri:

Eğitmen Nükhet Öğretmen: "Kursiyerlerimiz çok çalıştılar ve ortaya harika eserler çıktı. Sergiyi gezenlerden çok güzel tepkiler alıyoruz. Bu, kursiyerlerimiz için büyük bir motivasyon kaynağı."

Kursiyer Fatma Hanım: "Sergide eserimin yer alması beni çok mutlu etti. Sanatımı başkalarıyla paylaşmak ve takdir görmek harika bir duygu."

Kursiyer Mehmet Bey: "Bu sergi sayesinde kendimi geliştirme ve yeni şeyler öğrenme fırsatı buldum. Serginin ilgi görmesi beni çok motive etti."

Genel Koordinatör Değerlendirmesi:

"Sanatın Bin Bir Hali Sergisi", etiSEM'in kursiyerlerinin becerilerini ve sanatsal bakış açılarını gözler önüne seren önemli bir etkinlik oldu. Sergiye gösterilen ilgi, Etimesgut'ta sanata olan ilginin her geçen gün arttığını gösteriyor. Kursiyerlerimizin eserlerinin beğenilmesi ve takdir edilmesi bizi çok mutlu etti. Bu sergi, etiSEM'in sanatın yaygınlaşmasına ve teşvik edilmesine katkıda bulunacağına inanıyoruz."

#SanatınBinbirHaliSergisi #EtimesgutBelediyesi #Sanat #Kültür #Sergi